Skip to main content

Levenskwaliteit bij chronische ziekte en kanker: het experiëntieel klavertje vier

Your Hosts


Your Hosts


Tine Swyngedouw

Where

Provinciehuis

14 June 2019

Deze workshop is een deel van de Junidag van de VVCEPC, Vlaamse Vereniging voor Cliëntgericht-Experiëntiële Psychotherapie over “De stille revolutie: een cliëntgericht-experiëntiële kijk op ziekte en gezondheid in de 21 e eeuw” op 14 juni 2019 in het Provinciehuis Leuven.

 

Focusing bevordert de levenskwaliteit van mensen met een chronische ziekte of kanker en hun mantelzorgers.

Het helpt immers om ruimte te maken voor hoe jij je ziekte en alles wat dit met je leven doet ervaart. Het erkent dat het is zoals het is voor jou, in al zijn complexiteit en in respect voor al het niet weten.

Daarnaast laat het je toe om contact te maken met je innerlijk kompas zodat je alle voorgestelde behandelingen en adviezen voor jezelf kunt afwegen en kunt aanpassen waar nodig.

Zo houd jij waar dat kan het stuur van je leven in eigen handen in plaats van willoos overgeleverd te zijn aan je ziekte en de medische wereld.

 

Het experiëntieel klavertje vier vormt een kader om op een focussende wijze stil te staan bij de vier dimensies van welzijn. Zo kan je met je cliënten werken rond hun levenskwaliteit, ook wanneer die door chronische ziekte en kanker beperkt wordt.

Ik wil jullie daar graag mee laten kennismaken door samen een oefening te doen.

Share This Listing

Please help spread the word about Focusing by letting your colleagues and friends know about this listing. Thank you!