Skip to main content


De
kunst van het luisteren

Communiceren met kinderen op school en thuis

Erik Verliefde en Marta Stapert

Omgaan met kinderen is een vaardigheid die ouders, leerkrachten, kinderverzorgers en groepsleiders dagelijks hanteren. Vanuit een diep respect voor de reeds bestaande houding van deze volwassenen, bieden de auteurs een extra dimensie aan in het communiceren met kinderen.

Dit boek gaat over luisteren op vele manieren, naar je diepste zelf en naar anderen. Het is luisteren naar wat kinderen zeggen, voelen, denken, maar ook naar datgene wat dieper zit dan louter gedachten en emoties. Verandering in het gedrag ontstaat wanneer kinderen leren luisteren naar hun eigen binnenkant, naar wat van binnen lijfelijk voelbaar is (een gevoel – van onrust tot boosheid... – hebben over, het aanvoelen van iets). Dit veranderingsproces ‘Focussen’ wordt verduidelijkt met tal van voorbeelden die de auteurs putten uit hun eigen ervaringen met kinderen, uit workshops, trainingen en begeleiding.

Dit boek reikt u een manier aan om beter om te gaan met kinderen.

De auteurs maken een onderscheid tussen het dagelijks omgaan met kinderen thuis en een meer gestructureerde aanpak op school en in groepssituaties.

ISBN 90 334 5299 5

177 blz.

 

Beste belangstellende voor focussen met kinderen.

Met veel plezier laten wij je weten dat ons boek ‘De kunst van het luisteren’ is verschenen.
Het was een voorrecht dit boek samen te schrijven. Erik Verliefde uit België heeft al veel ervaring met het tot stand komen van boeken op het gebied van sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Marta’s aandeel in dit boek is de neerslag van haar ontwikkeling in ‘Focussen met kinderen’ sinds 1985.
Velen van jullie hebben aan onze ontwikkeling bijgedragen en een aantal van jullie zullen teksten en  voorbeelden herkennen.
Sinds 1990 geeft Marta samen met Ynse trainingen in Focussen met kinderen in binnen- en buitenland. Ook uit onze buitenlandse ervaringen vinden jullie voorbeelden.

Wij hebben dit boek als praktisch boek geschreven voor dagelijks gebruik voor alle mensen in onderwijs en opvoeding: ouders, leerkrachten, inrichtingswerkers en anderen. Zij kunnen zelfstandig met dit boek aan de gang gaan, om nog bewuster kinderen te begeleiden in hun ontwikkeling. Door Focussen kan het kind zich meer van binnenuit ontwikkelen, waardoor meer zelfstandigheid en vertrouwen in zichzelf, en respect voor en samenwerking met anderen kan groeien.
Dit boek is ook bedoeld als ondersteuning van de trainingen in Focussen met kinderen in Nederlands taalgebied, Nederland, België en Suriname. Wij hopen dat dit boek in een behoefte voorziet.
Het boek wordt momenteel vertaald in Engels. Er is reeds belangstelling om daarna het boek in meer talen beschikbaar te maken: Duits, Japans, Hongaars, Roemeens.

Je kunt het boek bij ons bestellen of via de boekhandel kopen. Het boek kost  € 21.50 (verzendkosten € 2.90 binnenland, €4.25 Europa, € 9 buiten Europa).
Bestellen per post, telefoon of e-mail bij Marta Stapert.
We hopen dat je dit boek aan collega’s, vrienden, familie en bekenden zult aanbevelen.

Erik Verliefde
Plaatsstraat 116, 1570 Tollembeek, België
eric.verliefde@euronet.be , tel. 0032 54 58 67 87         

Marta Stapert
Schardam 9, NL 1476 NA
Schardam, Nederland
ymstapert@hetnet.nl, tel. 0031 299 40 15 10